2. > 2018年度のニュース一覧(新着ニュース)
  3.  > グローバル人材力向上に役立つ”Go Global" Assistantとのコミュニケーションを楽しもう!

海外大学からの交換留学生が努める”Go Global"Assistantの活動が、月曜日から金曜日の午後、良心館ラーニング・コモンズ グローバルビレッジで活発に展開されています。今期は、米国、イギリス、アイルランド、イタリア、オーストラリアからの個性豊かなメンバーが参加してくれ、皆さんが関心のある様々なトピックについて情報や意見の交換を楽しみながら進めています。
会話は全て英語になりますが、現在の英語力を気にすることなく、同じような年代のグローバル人材力を養っている世界の仲間たちとコミュニケーションを重ねることは、英語での自己表現力向上や成長のために大いに役立ちます。
皆さんの都合のいいタイミングで是非活用ください。

それでは、新たな10人の“Go Global”Assistantメンバーの中から、米国 Kalamazoo Collegeからの交換留学生、Elleさんのメッセージを紹介します。

Please come and join us for developing your global talents!

My name is Isabella Yeffeth, but I like to be called Elle (エル). I grew up in Dallas, Texas, however I go to school at Kalamazoo College in Michigan. I’m a third-year Computer Science major with a Japanese minor. I chose to come to Doshisha University because I wanted to become as fluent as possible in Japanese, and to interact as much as I could with actual Japanese culture. I wanted to become as integrated as I could in a different culture and force myself to grow as much as I can within my year here in Japan. I chose to study Japanese because Japan was such a different culture from my own, and I was very fascinated by it. From pictures I could tell that Japan was stunningly beautiful, and I wanted to be able to travel freely without having to worry about the language gap. I also wanted to expand my skillset in the game design field, since that’s something I want for my future. Going abroad forces a person to grow in a way that staying in the same country really can’t do. It proves to yourself and to any potential employers that you can navigate your way through an entirely new environment and come out a better person. Living abroad for even a short time will really expand your vocabulary in a completely new language and being surrounded by this language all the time helps you pick it up much more completely and effectively than any other learning experience, especially a classroom. But not just the language, you will not be the same person than when you began.

GGA_Schedule_2018_Autumn

Yeffethさん