2. > 2018年度のニュース一覧(新着ニュース)
  3.  > 皆さんのグローバル能力向上に活用ください! ― 今学期も“Go Global” Assistantがフル活動開始しています。

今学期も”Go Global” Assistantに新たなメンバーを加えて、今出川キャンパス良心館2階のラーニング・コモンズ内"Global Village"北側ソファコーナーで、月曜日から金曜日の毎日12時半から毎日活動を展開しています。

前学期から引き続きのメンバーもいますが、同志社大学への留学を終え帰国した一部のメンバーに代わって、高い英語コミュニケーション能力に加えて、フランスやスペインを母国とするメンバーも新たに参加しており、今まで以上に個性豊かなメンバーとなっています。

今学期の活動は6月末までとなりますが、現在の語学レベルを気にすることなく、皆さんの語学知識を使うことができますので、ぜひご自身のグローバル能力を向上させるために、都合の良いタイミングで積極的に活用してください。

Please join us for clearing your subjects and developing your global Talents!

新しいメンバーの中から、スペインを母国とし、英国リーズ大学からの交換留学生であるKatiaさんからのメッセージを紹介します。

My name is Katia Rodriguez and I'm an exchange student from Spain. I am currently a second-year student English literature and Japanese student from University of Leeds in the UK.
I have always been interested in languages, but the reason why I decided to study Japanese is because I find Japanese language, society and culture extremely interesting. I have always wanted to visit Kyoto because of its rich culture and history, so I decided to spend my year abroad here while attending classes at Doshisha.
Because I come from Europe, living in Japan has been an amazing and eye-opening experience.
I am very interested in exchanging activities and in talking about different cultures and points of view. Because a lot of exchange students go to Leeds on their year abroad, I was lucky enough to talk and experience student life with Japanese students even when I was still in the UK.
Since I attend university in a foreign country, I feel like I could give Doshisha students first-hand advice about living abroad and facing the challenge of speaking a foreign language and experience a different culture to their own.
If you have any questions about English, Spanish or studying abroad please don't hesitate to ask me! I hope we can have a good time talking and hanging out.

GGA_picture

Katiaさん