2. > 2016年度のニュース一覧(新着ニュース)
  3.  > 【国際課】 Message from "Go Global" Assistant-No.5, Anna/University of Cambridge

GGA("Go Global" Assistant)、5人目の紹介は、英国・ケンブリッジ大学からの留学生で、同志社大学で学ぶAnnaさんです。

フレンドリーなAnnaさんは、英国の人との交流の機会がこれまでなかった皆さんにも、自らが留学を志した理由や、英国の文化や歴史、日本との違いなどについてもわかりやすく説明をしてくれます。

ラーニング・コモンズ、Global VillageでAnnaさんが担当するのは、毎週水曜日の12:30から14:30です。 是非コンタクトください。

ラーニング・コモンズ、Global Villageで皆さんからのコンタクトをお待ちしています。

Hi there!
My name is Anna. I am a student from England, but grew up in both Belgium and Germany. As part of my undergraduate degree back home I am currently studying Japanese at Doshisha for a year. I have been wanting to study abroad for a long time, as I think that it offers many valuable opportunities to explore and find out more about other countries. It does not help improving speaking a certain language, but also offers a unique cultural experience. I am very interested in the history and society of Japan, so studying abroad meant I would be able to experience living in Japan and these and see different ways of living from what I was used to. By going to lectures and living life as a student, you can see and learn so much more than by being a tourist. I think studying abroad is a very enriching experience in many ways!! Although it might be hard at the beginning, (especially if you need to learn the country’s language first), there are many fun aspects to it. You can meet many people, make friends from various backgrounds and, of course, do many things such as travelling, eating delicious food, and sightseeing etc. Whatever floats your boat, really!
I am looking forward to meeting you and hearing about your plans or hopes of studying abroad. Equally, I would love to hear about your experiences, if you have been abroad before :)

I’m looking forward to hearing about your plans for studying abroad :)

"Go Global" Assistant についての詳細は国際課オリジナルサイトでご確認ください。

国際課オリジナルサイト/外国留学 News & Information

Anna